ARTECHOL®©

Draagt bij tot een goed cholesterolgehalte

ARTECHOL®© is een unieke combinatie van een rode rijstgist en een bacterie, de Lactobacillus rhamnosus Lipo671®. ARTECHOL®© draagt bij tot een evenwichtig cholesterolgehalte.Samenstelling

Samenstelling

Rijstpoeder gefermenteerd met rode gist (gestandaardiseerd op 3,0% monacoline K = 10 mg/capsule) 400 mg, Lactobacillus rhamnosus Lipo671® 15,6 mg. Vulstof : maltodextrine. Stabilisator : magnesiumstereaat. Zuurteregelaar : calciumcarbonaat. Antioxidant : ascorbinezuur 1,2mg. Capsule : gelatine, E171, E110, E122 (koosjer + halal)

Kenmerken

kwalificaties

Elk lot ARTECHOL®© wordt streng gecontroleerd om te garanderen dat een product van zeer hoge kwaliteit op de markt wordt gebracht.


Veiligheid

ARTECHOL®© is gestandaardiseerd op 3%, wat betekent dat elke capsule ARTECHOL®© exact 10 mg monacoline K bevat (dosis in overeenstemming met de Europese referentiewaarden).


Tolerantie

ARTECHOL®© bevat monacoline K dat hoofdzakelijk aanwezig is in zijn zuurvorm (90%) en in geringere hoeveelheid in zijn lactonvorm (10%). De aanwezigheid van een hoger gehalte aan de zuurvorm garandeert een betere tolerantie door de patiënt (minder bijwerkingen).


Effectiviteit

ARTECHOL®© heeft zijn doeltreffendheid en zijn goede tolerantie bewezen in een klinische studie die werd uitgevoerd in België en gepubliceerd in 2013. "Effet d'une préparation de levure rouge de riz (ARTECHOL®©) dans une cohorte de patients hypercholestérolémiques traités par des médecins généralistes". Descamps O. Louvain Med. 2013; 132 (4): 149-154.

Gebruik

Gebruik

ARTECHOL®© niet in combinatie met pompelmoessap innemen. ARTECHOL®© wordt niet aanbevolen aan zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven en personen onder de 18 jaar. Het product is niet geschikt voor personen met een normaal cholesterolgehalte. Vraag raad aan uw arts als u andere cholesterolverlagende middelen neemt. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden. Mag niet gebruikt worden als vervangmiddel voor een gevarieerde voeding. Voedingssupplement. Buiten het bereik van kleine kinderen bewaren.


Précautions dutilisation

Geen rijstpoeder gefermenteerd met rode gist samen met pompelmoessap innemen. Uit voorzorg wordt met rode gist gefermenteerd rijstpoeder afgeraden tijdens de zwangerschap of borstvoeding, bij kinderen en adolescenten. Raadpleeg uw arts of apotheker als u ouder bent dan 70 jaar; bij gelijktijdig gebruik van een geneesmiddel tegen cholesterol, als u intolerant bent voor statines of als u last hebt van lever-, nier- of spierproblemen.

Verpakking

Verpakking

Artechol is verkrijgbaar in verpakkingen van 60 en 90 capsules.